Toscane

Er zijn nauwelijks mensen die niet onder de indruk raken van al het moois dat Toscane te bieden heeft. Weinig streken bieden immers zoveel variatie als Toscane.

Landschappen met kleurschakeringen wisselen elkaar af : de glooiende heuveltoppen met fraaie landhuizen en rijen ranke cipressen, de knoestige olijfbomen, de uitgestrekte wijngaarden, de eenzame stoffige wegen door velden, de dichte bossen, de groenblauwe zee met de lang uitgestrekte stranden en de pijnboombossen. Als de nacht valt, maakt de prachtige, heldere sterrenhemel zijn opwachting. Een ding is zeker : als u rust zoekt zal u die zeker vinden op het Toscaanse platteland.

Betoverende kunststeden als Firenze, Siena, Arezzo, Lucca en Pisa en de kleinere stadjes San Gimignano en Volterra mochten doorheen de geschiedenis tal van bekende schrijvers, historici, kunstenaars en uitvinders onder hun inwoners tellen.

In Montepulciano, Montalcino en in de Chianti-streek kan u heerlijke wijnen proeven zoals de Chianti Classico of de beroemde Brunello.

Minder bekend in het zuidwesten van Toscane is de Maremma-streek langs de kust. Toch is deze streek met zijn uitgestrekte natuurgebieden, lange zandstranden, moerassen, geneeskrachtige bronnen, eilanden, typisch mediterrane landschappen en Etruskische stadjes echt de moeite waard .

Bovendien maken de fijne keuken, de heerlijke wijnen en de gastvrijheid van de Toscaners, van Toscane een heerlijke streek om te vertoeven. Een streek die je nooit meer helemaal los laat.

Klik hier voor Lazio Klik hier voor Umbrië Klik hier voor Toscane